po jakims czasie kupnie pol zepsutego subwoofera(a mial byc sprawny w 100%) zaczalem go naprawiac
rozwalilem cala scianke budy poniewaz inaczej nie dalo rady sie dostac do glosnikow. w budzie byla w srodku deska
i 2 glosniki skierowane do siebie membranami oraz w jednej polowie wzmacniacz w temacie zdjecia wzmacniacza nizej
i teraz mam pytanie. kosci na wzmaczniaczu to TDA 2030A i teraz bede pisal po kawaleczku czyli identyfikowal rzeczy jakie
tam sa:
1 transformator: INDEL TST 100/004 Upri=220v Usec=2x12v-2x4,1A
2 kondensator(CHYBA) taka puszeczka: ELWA (nizej) KEN(nizej) 100+100uF/350v-665(nizej) PN-63/T-80006 MINUS NA OBUDOWIE 0371
3 zasilacz w pajaku: 4700uF 35v,1000uF 25v(x2),100uF 35v
4 pokretlo od wlaczania i regulacji glosnosci
5 pokretlo nie weim zupelnie od czego ale wydaje mi sie ze on regulacji filtra (o ile taki byl a nie widze)
i ...
6 nie wiem jakas duuza cewka, poprstu drut owiniety nie weim czy to drugi transformator czy cos ..
7 plytka wzmacniacza: Nord Elektronik NE078, 2 bezpieczniki, 2 jakies niebieskie(widoczne na zdjeciu ELWA 100uF 25v z tego
jeden taki niebieski jest jedna nóżką odlutowany.. TDA 2030A
aktualnie jestem na etapie rozlutowywania bo kilka kabelkow sie powyrywalo..od wzmacniacza zostawie ale zasilacz trafo, pokretla rozlutuje bedzie latwiej potem
i teraz seria pytan
1. Czy uda mi sie z Wasza pomoca to uruchomic?
2. do czego jest ten kondensator ELWY ta puszka i ta zwojnica (nie chodzi mi o transformator)
3 Zamierzam kupic/zlozyc zasilacz i filtr regulowany(aktywna zwrotnica) czy ktos by mnie namierzyl jak i w co sie zaopatrzyc? jeszcze jakis wlacznik
4. co ewentualnie mozna by dodac do tego zeby cos lepiej gralo/wspolpracowalo ze wszystkim, oraz czy trafo jest wystarczajace?
Bardzo licze na Wasza pomoc mam tylko Was
Uploaded with ImageShack.us