Kolumny powstawały w sumie ok. pół roku z racji tego, że były robione jak było troche wolnego czasu.
Budowa/zewnątrz
Miałem duże ułatwienie ponieważ wszystko co potrzebne zostało mi udostępnione, wraz z instrukcjami co i jak robić.
Płyty to MDF 22mm ofornirowane w fabryce. Łączone bez żadnych wkrętów na klej Patexx.
Na każdej płycie robiliśmy skos [nie pamiętam już jaki] i później bardzo ładnie mi sie to łączyło. Nazwę forniru na pewno dopisze tylko muszę sobie przypomnieć ;)
Bejcowałem białą bejcą. Później lakier bodajże pół mat 3 warstwy. Przednia ścianka jest pochylona o 5°
Budowa/wewnątrz
Litraż dla vify to 15L netto strojenie 34Hz
Wypełniałem środek matą bitumiczną wszystkie ścianki. natomiast przód i dół wygłuszany zwykłym materiałem do tego stworzonym : )
Tweeter gra w osobnej komorze, terminal równiez ma osobną komore, po przeciwnej stronie terminala jest komora na piach kwarcowy, który jednocześnie dociąza obudowe ale tez odciąża od różnych niepotrzebnych drgań.
Odsłuch/Wrażenia
Ten roździał powieżam Pikowi i yoshiemu
Jako, że byli dzisiaj poznać moje "ćwirki". Wiadomo, co się ma to się lubi zwłaszcza chwali.
koszta
Vife zamawiałem z morelem mdt 29 z rok temu, kosztowało mnie to hymm 600 zł ? nie pamiętam dokładnie. Jako, ze nauka kosztuje
Dokupiłem seasy płaciłem zaa nie bodajże 110 zł.
Okablowanie
Equilibrium music link audiophile grad firmy Eneer. tyle pamiętam wiem, że dla basu jest on bardzo pokaźny : ) na stronie 4 i 5 są ich produkty http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.h ... 6214&p=5#k
Założenia
Poznać świat i obronić się przed tonsilem ;)
1
"Charka'
2
3
4
5
6
7
Napęd
8
9
REZULTAT