Moją pierwsza konstrukcją właśnie były stx-y
Moderator: ~ModTeam
bo ta kopułka się do tego nadaje przez co niskośredniak gra na niskiej średnicy i zajmuje się basem. Nie wszystkim niski podział pasuje, ma to swoje specyficzne brzmienie też. Ja jestem zwolennikiem jak większą część śrendicy odgrywa niskośredniaktomq88 napisał(a):Z tego co wdzie, to wiekszość ludzi stosuje go w niskich podziałkach z wysokim rzędem, najcześciej ok 2 khz i 3 rząd.
dolphin123 napisał(a):Nie wszystkim niski podział pasuje, ma to swoje specyficzne brzmienie też. Ja jestem zwolennikiem jak większą część śrendicy odgrywa niskośredniak
Opisujesz calkiem inna sytuacje, arn nie ma srednicy wiec nic tylko sie prosi o kopulke z nizszym podzialem. Natomiast przykladowo majac AL130 i do tego 27TBFC/G już możesz sobie dobrać czy chcesz mieć nisko czy wysoko podział i o takim przypadku pisałem wcześcniejRfck napisał(a):No i wlasnie niektórzy na takich konfiguracjach sluchali arna 150 i nakrzyczeli na jego srednice, dlaczego nikt nie dal arna z takim seasem np. podzial 1.8 czy 2khz ;) problem srednicy znika a basik jest calkiem dobry z arna przeciez
Bartuś napisał(a):gra pięknie.
Bartuś napisał(a):jest bardzo kapryśny
Konrad napisał(a):Jaki oni sprzęt pomiarowy wykorzystują? Gdzie robią pomiary (komora bezechowa?)? Jakie oprogramowanie?
LukaszN napisał(a):Podoba mi sie sposób łączenia płyt, aż dziwie sie że nikt z naszych userów jeszcze nie wypróbował tego "motywu". Czy mi sie wydaje czy kolumny są ofornirowane w środku ;>
Poto by płyta się w banana nie wygieła,dlatego że klej "ściąga".....Konrad napisał(a):Jak się forniruję na prasie to z drugiej strony zazwyczaj też się daję jakiś tani fornir. Po co? -Nie mam pojęcia.
SoundStarStudio napisał(a):Konrad napisał/a:
Jak się forniruję na prasie to z drugiej strony zazwyczaj też się daję jakiś tani fornir. Po co? -Nie mam pojęcia.
Poto by płyta się w banana nie wygieła,dlatego że klej "ściąga".....
Powrót do Gotowe konstrukcje DIY
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości