Wizytówka diyakustyk.com

Moderator: ~ModTeam

Wizytówka diyakustyk.com

Postprzez Piku » 31 paź 2009, o 20:30

Pomyślałem żeby wykonać wizytówkę naszej stronki o to i ona, jeszcze kilka drobnych modyfikacji i będzie gotowa, o to wzór.

Obrazek
Ostatnio edytowano 14 lis 2010, o 02:19 przez Piku, łącznie edytowano 1 raz
Piku

Postprzez dolphin123 » 31 paź 2009, o 21:06

zrobilbym nieco wiekszy kontrast i napis niebieski tez dal na czarno i jakos wyeksponowal, niebieski troche razi tu wg mnie
dolphin123

Postprzez Piku » 31 paź 2009, o 22:14

Kontrast troche zmienię, napis "diyakustyk" będzie troche też zmienie to co jest teraz to tak na szybkiego zrobionę, na czarno dać nie mogę bo się "zleję" z resztą dlatego musi być inny kolor żeby się "odznaczać".
DIY- RazZacznieszNigdyNieSkończysz....
Piku

Postprzez dolphin123 » 31 paź 2009, o 23:57

ale jakbys zrobil kopie tego co na forum o gory byloby fajnie:) nic wg mnie przerabiac nie trzeba
http://akustyk.ayz.pl/logoo123.jpg
dolphin123

Postprzez Piku » 1 lis 2009, o 01:20

Mam pare pomysłów co do tego loga jakie będzie na wizytówce i te z forum także biorę pod uwagę jeszcze trochę pomyślę i sie zdecyduje na jakieś.
Dzięki za popracie ja też właśnie jestem za tym logiem.
Piku

Postprzez Piku » 1 lis 2009, o 16:46

Kolejny pomysł
Obrazek

Obrazek
Piku

Postprzez dolphin123 » 1 lis 2009, o 22:00

pierwszy z tych dwoch jeszcze ok, ale nadal chyba nie jest lepszy od glownego;)
dolphin123

Postprzez Konrad » 1 lis 2009, o 23:29

Jak ktoś nie zna rozwinięcia skrótu diy to będzie myślał że to jakaś firma od kolumn a ci co wiedzą i tak mogą mieć wątpliwości.
Konrad

Postprzez Piku » 2 lis 2009, o 12:45

Konrad napisał(a):Jak ktoś nie zna rozwinięcia skrótu diy to będzie myślał że to jakaś firma od kolumn a ci co wiedzą i tak mogą mieć wątpliwości.
Nie ważne co pomyślą ważniejsze że się zainteresują i wejdą, a jak ktoś będzie chciał nawet żeby mu zbudować kolumny, to ja nie widze problemu.
Piku

Postprzez nomysz » 2 lis 2009, o 14:32

dolphin123 napisał(a):pierwszy z tych dwoch jeszcze ok, ale nadal chyba nie jest lepszy od glownego;)

Popieram. Przede wszystkim kolorowy napis ejst nieczytelny na tle tych pasków.
: )
nomysz

Postprzez Piku » 2 lis 2009, o 14:44

Panowie ale te co ja wam wklejam to są gotowe wizytówki, i sprawa wyglada tak, jak wrzucam logo o którym mówice do corela i chce obrabiać czyli zmniejszam, to jakoś obrazu tez jest inna a po wydrukowaniu jeszcze inna... oczywscie niestety na gorsze, z tym logiem najlepsze co dało się zrobic to jest te ostatnie co wkliłem.
Piku

Postprzez dolphin123 » 2 lis 2009, o 15:54

moje doswiadczenia z corelem stwierdzaja ze samo otworzenie obrazka w corelu powoduje pogorszenie jakosci... :/ mozna wiele rzeczy zrobic ale nie podobalo mi sie to co wczesniej napisalem. teraz jakiegos tutoriala do ps`a bede musial znalezc
dolphin123

Postprzez Marian » 2 lis 2009, o 23:04

Wizytówka to dobry produkt...ale wizytówka forum? to moje pierwsze pytanie,po co.

drugie (tu do admina): nie rozumiem obrazka głównego forum,to jest forum o akustyce,głośnikach i elektronice,więc dlaczego na obrazku jest fortepian?

trzecie: Piku,to będą twoje osobiste wizytówki? Ty tylko będziesz je miał czy mamy sobie je zrobić i rozdawać w swoich miastach? to pytanie łączy się również z tym pierwszym.
Obrazek
Marian

Postprzez Rfck » 2 lis 2009, o 23:34

Obrazek główny jest taki jaki jest z 2ch względów:

Zrobiłem takie logo ponieważ takie było na akustyku którego przejeliśmy, nie chciałem tego zmieniać z racji tego żeby skojarzyć fora i serwis.

Po 2gie moim zdaniem jest ładne ;-D

Co do wizytówek, pomysłodawcą wizytówek jest Piku, wstępny projekt wykonałem ja wygląda on tak:

http://akustyk.ayz.pl/pliki/wiz.pdf

Reszta jest do ustalenia jeszcze, fajnei jakbyście ewentualnie skorygowali wygląd, uważam też że pomysł skopiowania loga na wizytówke jest trafnym, skonsultujemy to z piku, ja jestem za, ciekawe tylko jak to wyjdzie w druku.

Jeśli ktoś miałby ochotę i możliwość wydrukowania takich wizytówek na grubym papierze i ma gdzie je rozdać będziemy wdzięczni!! to wszystko zależy od was czy chcecie reklamować nasz serwis tym samym go rozbudowywać!

Może piku wydrukuje ich dość dużo i powysyła do was żebyście gdzieś rozdali.
DIY
Rfck

Postprzez Piku » 3 lis 2009, o 00:02

Marian napisał(a):Wizytówka to dobry produkt...ale wizytówka forum? to moje pierwsze pytanie,po co.
Każda forma reklamy trzebą wykorzystać wpadłem na taki pomysł żeby wykonać wizytówki i porozmieszczać w dużych marketach.

Marian napisał(a):drugie (tu do admina): nie rozumiem obrazka głównego forum,to jest forum o akustyce,głośnikach i elektronice,więc dlaczego na obrazku jest fortepian?
Po części wyjaśnił Tobie to Rfck ja dodam od siebię jeszcze że fortepian to także jedna z wielu układanek akustyki, a więc powiązanie mniej czy więcej jest z tematem forum.

Marian napisał(a):trzecie: Piku,to będą twoje osobiste wizytówki? Ty tylko będziesz je miał czy mamy sobie je zrobić i rozdawać w swoich miastach? to pytanie łączy się również z tym pierwszym.
Nie, to nie są moje osobiste wizytówki, każdy będzie mógł sobie taką wykonać nie ma nic przeciwko jak byście takie sobie po robli albo ja mogę do was powysyłać jak wykonam, i fajnie było by jak byście je również poroznosili, dali znajomym.
Piku

Postprzez Konrad » 3 lis 2009, o 00:47

Piku napisał(a):porozmieszczać w dużych marketach

zgłoszą się jakieś dresy i tyle z tego będzie. Może założyć wątek na audiostereo i audiohobby. Raczej nie pojawią się tutaj jakieś oszołomy tylko ludzie, którzy mogliby coś wnieść.
Konrad

Postprzez dolphin123 » 3 lis 2009, o 00:57

Konrad po czesci tak, jest wielu ktorzy maja kase i daza do docelowego sprzetu robiac dobre projekty, ale z drugiej strony jak mi ktos inny ma pisac o graniu kabli albo zmianie jednego kondensatora we wzmaku no srednio..
dolphin123

Postprzez Piku » 3 lis 2009, o 00:59

Konrad, Nie martw się jeśli się tu tacy zjawią i będą robić "syf" szybko stąd wylecą.

Ja na audiostereo i na audiohobby nie siedzę nawet zarejestrowany nie jestem, czasami tam zaglądam ale bardzo żadko, a tak pozatym mi jako Administratorowi tego forum nie wypada reklamować się na innych forach.
Piku

Postprzez Konrad » 4 lis 2009, o 00:55

Ale jeśli to jest forum wyspecjalizowane głównie w pomiarach i speaker workshop to nie jest to bezpośrednie zagrożenie dla AS czy AH. Dlatego też mało prawdopodobne żeby przyszli tutaj ludzie słyszący ściągnięcie folii z kondensatora. I nie musi to być "reklama" tylko informacja że takie forum istnieje i zaproszenie.
Konrad

Postprzez Piku » 4 lis 2009, o 05:02

Ale jeśli to jest forum wyspecjalizowane głównie w pomiarach i speaker workshop to nie jest to bezpośrednie zagrożenie dla AS czy AH. Dlatego też mało prawdopodobne żeby przyszli tutaj ludzie słyszący ściągnięcie folii z kondensatora. I nie musi to być "reklama" tylko informacja że takie forum istnieje i zaproszenie.
Tak można przyjąć że nasze forum ma szczególny nacisk ma "pomiary w speaker workshop" i wszystko z tym związane, ale nie tylko ponieważ o całej reszcię w zaganiedniu akustyka także są do tego odpowiednie działy na forum. Tak jak pisałem Ja takiej informacji na innych forach umieszczał nie będe jak Ty chcesz umieścic albo ktoś inny nie ma problemu, a nawet będe zadowolny jak "przyjdą" do nas nowe osoby.
Piku

Następna strona

Powrót do Off topic