Moderator: ~ModTeam
Marian napisał(a): a ten 22-300 nie dość że nie gra tak jak powinien (nie schodzi nisko) to jeszcze jak podkręcasz potencjometr to albo "strzela" albo pierdzi albo nie wiadomo co. Nie wiem co mam zrobić.
Przesterowanie to idzie w dwie strony, jeśli nasz głośnik dostaje zbyt dużą moć i wtedy kiedy tej mocy mu brakuje, tzw ( brak kontroli nad membraną).Marian napisał(a):Jak podłączyłem go pod 150W to mało co z butów nie wyskoczył więc nie przesadzał bym z tą mocą. Odnoszę wrażenie ze albo ten głośnik mam uszkodzony albo jest kiepski mechanicznie bo GDN-22-140 nie dość że grał lepiej,tak jak powinien głośnik basowy to jeszcze był "normalny" pod względem mechanicznym,a ten 22-300 nie dość że nie gra tak jak powinien (nie schodzi nisko) to jeszcze jak podkręcasz potencjometr to albo "strzela" albo pierdzi albo nie wiadomo co. Nie wiem co mam zrobić.
Do normlanego słuchania muzyki w domowych warunkach może i wystarczy, ale przy jak byś chciał coś więcej niestety juz nie da rady.Dodano: 01-02-2010, 14:17 ]
Nie będę musiał wydawać dużo na wzmacniacz bo on nie potrzebuje mocnego wzmaka,w zupełności mój 75W mu wystarczył.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości