Radia samochodowe - na co zwracać uwagę czego sie wystrzegać

Moderator: ~ModTeam

Postprzez Piku » 19 lut 2010, o 02:43

krzysiek191022 napisał(a):Piku, też go słyszałem, ale moim zdaniem w tej cenie można kupić lepiej grający model Clariona lub Alpiny W wolnej chwili mogę przygotować spis radyjek które osobiście polecam w danym przedziale cenowym
Myśle, że jakis używany wyższy model dałoby rade znaleźć.

Bardzo chętnie jak zrobisz taki spis i jak byś mógł do każdego modelu krótki opis wtedy bym taki spis przykleił na stałe, żeby każdy miał łatwy dostęp do takich informacji.
DIY- RazZacznieszNigdyNieSkończysz....
Piku

Postprzez mateusz » 5 cze 2010, o 17:36

hmm, pewnego dnia byłem w warsztacie samochodowym autem audi a6 z fabrycznym nagłośnieniem leciutko muzyka grała, obok mnie podjechal facet który miał audio w swoim b5 za 9 tyś zł! i nawet nie dorównało fabrycznemu nagłośnieniu w audicy, więc idę na takie założenie że te radia fabryczne (w vw jest m. in gamma itp) są najlepsze oraz głośniki też bo wszystko wtedy współgra
mateusz

Postprzez lklukasz » 5 cze 2010, o 19:14

mateusz napisał(a):miał audio w swoim b5 za 9 tyś zł! i nawet nie dorównało fabrycznemu nagłośnieniu w audicy

to wszystko zależy od tego co kto mu wcisną za te 9kzł i co się komu podoba
eclipse cd8445e, proa coloris/proa26, xetec p2, gravity G-1200 MK2, Cerwin Vega 124
u-Dimension RM-208SL, PHD FB 1.1TW na testach

UniAMP + Sommer Spirit XXL + Neutrik Gold RCA home made

klony WLM Stella - wykończyć
lklukasz

Postprzez Kudłaty » 29 sie 2010, o 14:50

mateusz, nie wiem, która edycja a6 to była. Mogła mieć system Bose, który jest wyposażony w bardzo ciekawy procesor dżwięku. Dość agresywnie dzaiałający, sygnał jest po nim mocno podrasowany, rzuca się to w uszy, ale miło się tego słucha. System koryguje też faze i potrafi naprawde zaskoczyć. Jedno czego mu brakuje to neutralności. Coś co mają systemy dynaudio w volvo.
A jeśli chodzi o poważną jednostke centralną do budowania CA to w gre wchodzi na pierwszym miejscu coś ze stajnie nakamichi np cd45z
Pozdrawiam
Kudłaty

Poprzednia strona

Powrót do Car-Audio