Jakiś czas forum nie było, więc nie było się gdzie pochwalić tym co dorywczo w wolnych chwilach robię. Wczoraj zajmowałem się montażem wpuszczanych nakrętek do śrub. Na tych z pazurkami kiedyś się zawiodłem więc w tym projekcie stosuję te wpuszczane. Kiedyś podczas odkręcania głośnika nakrętka z pazurkami wyszła z płyty i zostałem z jedną nie odkręconą śrubą. nakrętka kręciła się wraz z nią, a do środka żadnego dostępu. Z tymi nie powinno się tak zdarzyć.
Nakrętki mam zamontowane od środka, front jeszcze nie jest przyklejony do reszty. najpierw wierciłem otwory na śruby, potem od środka grubszym wiertłem rozwiercałem na odpowiednią głębokość. Nakrętki przykręcałem na długiej śrubie prowadzącej, dzięki temu na pewno weszły na swoje miejsca prosto i nie będzie problemów z późniejszym montażem głośników.
Wkręcanie nakrętek

Zamontowane nakrętki. To jest tył frontu gdzie będzie średniak. Muszę tu jeszcze trochę popracować frezarką nad krawędziami.

Front. Został do wykończenia jeszcze trzeci największy otwór, w nim będzie najwięcej dziur na śruby. Nakrętek oczywiście nie widać, bo są z drugiej strony.

Pudła. Z pudłami jeszcze czeka mnie bardzo dużo pracy.

Fotki kiepskie, ale brakło prądu w aparacie, więc zrobiłem telefonem. W piwnicy jest ciemnawo więc i jakość słaba.
Czy ktoś wie czym można utwardzić MDF? Może go nasączyć jakimś lakierem albo klejem?