rezzyr napisał(a):nie chce wywoływac nowych postw i patac o to samo
porobiłem wszystkie pomiary i oczekuje ,że ktos kto ma pojecie powie co dalej lub co zmienic w pomiarach jak ustawic wykresy by było cos widac -ale na moich wykresach ,wtedy człowiek sie nauczy najszybciej.
ale było by lepiej

: teraz pomyśl sobie że ktoś mam podobny problem do twojego.. i teraz gdyby miał to wszystko czytać i szukać w tym odpowiedzi to by się zniechęcił...a jest tego trochę.. Miałeś problem z pomiarem, którego nie było widać - daliście wszyscy razem radę a teraz zabieramy się za coś co nie można nazwać pierwszym pomiarem..przyznaj mi rację
a teraz wrócę do tego co dziś zrobiłeś
jak na ta klasę głośników to można było się spodziewać innych charakterystyk - ale na moje wina leży po stronie pliku kalibracyjnego, bo z tego co pamiętam to ten mikrofon panasonica ma wzniesienie zaczynające się na ok 5Khz
trzeba by było zamieścić tu ch-ki głośników podane przez te firmy aby każdy mógł zobaczyć i porównać z pomiarem rezzyra
Rezzyr

spójrz na okienko które zamieściłem - widać tam z boku podziałkę którą powinieneś ustawić tak aby była co 3db i pokazać ch-ki tak aby mogły zobrazować całe pasmo przetwarzania