Moderator: ~ModTeam
jamess8 napisał(a):Polecam metodę Irka. Mikrofon powiesić od strony sufitu żeby wisiał. Kolumna wtedy jest skierowana głośnikiem do góry. U mnie taki sposób pomiaru jest najlepszy i najmniejsze zakłócenia są.
Pierwsze odbicia są od podłogi, dlatego oto trzeba zadbać, żeby był jakiś koc, materiał eliminujący odbicia.Keith napisał(a):robiłem już w wielu miejscach pomiary i moim zdaniem najlepiej wychodzą takie gdzie jest wysoko do sufitu..w komorach bezechowych sufit też nie jest prosty jak w domu, są tam pochłaniacze/rozpraszacze dźwięku, zresztą na podłodze też..Wiec nie jestem pewien czy do końca jest to dobre rozwiązanie..jak wy uważacie
Piku napisał(a):Pierwsze odbicia są od podłogi, dlatego oto trzeba zadbać, żeby był jakiś koc, materiał eliminujący odbicia.
jamess8 napisał(a):Polecam metodę Irka. Mikrofon powiesić od strony sufitu żeby wisiał. Kolumna wtedy jest skierowana głośnikiem do góry. U mnie taki sposób pomiaru jest najlepszy i najmniejsze zakłócenia są.
Keith napisał(a):mikrofon zbierze więcej odbić z sufitu niż z podłogi którą o wiele łatwiej się wytłumia
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości