Konkurs

Moderator: ~ModTeam

Konkurs

Postprzez Piku » 29 lis 2010, o 18:52

Witam, zastanawiamy się nad konkursem na łamach forum diyakustyk który miałbym obejmować nasze konstrukcje DIY, zwracam się z prośbą do was o to aby każdy wyraził swoje zdanie i ewentualnie wyraził chęć uczestniczenia w takim konkursie jeśli by do niego doszło. Naszym zdaniem w konkursie mogłyby brać udział wszyskie osoby zarejestrowane na diyakustyk.com zgłaszające swoje konstrukcje z zakresu elektroakustyki tj:
wzmacniacze, kolumny, subwoofery, preampy, gramofony itd.
ocenie podlegałyby walory techniczne i estetyczne, wybór najlepszej konstrukcji należałby do użytkowników poprzez głosowanie. Konkurs ma na celu wyzwolenie kreatywności, zwiększenia działu własnych konstrukcji oraz spopularyzowania forum.
Ostatnio edytowano 3 gru 2010, o 15:43 przez Piku, łącznie edytowano 2 razy
DIY- RazZacznieszNigdyNieSkończysz....
Piku

Postprzez Marian » 29 lis 2010, o 21:15

Pomysł mi się podoba,jak by co to ja mogę wystawić moją linię na Usherach...tylko muszę ją dokończyć :razz:
Obrazek
Marian

Postprzez dolphin123 » 29 lis 2010, o 22:28

Ja też wystartuje :razz: Pytanie tylko czy mozna wziac udzial z wiecej niz jedna konstrukcja? :wink
dolphin123

Postprzez Piku » 29 lis 2010, o 22:48

dolphin123 napisał(a):Ja też wystartuje :razz: Pytanie tylko czy mozna wziac udzial z wiecej niz jedna konstrukcja? :wink
Ja uważam, że jedną wtedy każdy kto chce wiząć udzial pokaże jedną swoją najlepszą swoim zdaniem.
Ostatnio edytowano 30 lis 2010, o 19:16 przez Piku, łącznie edytowano 1 raz
Piku

Postprzez kombizenon » 29 lis 2010, o 23:33

do kiedy można zgłaszać swoje kostrukcje?
kombizenon

Postprzez bingant » 29 lis 2010, o 23:35

Bardzo chętnie spróbuję swoich sił i stanę w szranki ze swoimi nowymi 2way. Jednak nie wcześniej niż za 2-3 tygodnie. Wcześniej nie zdążę.
bingant

Postprzez scythe1123 » 29 lis 2010, o 23:39

moja działalność DIY jest zawieszona z racji potrzeby poświecenia czasu na PG :|

nie jestem fanem faworyzowania bo każdy produkt DIY jest inny i swego rodzaju wyjątkowy

no ale jeżeli do niego dojdzie to dorzucę moją ostatnią konstrukcję czyli kolumny które zostały pokazane już ;)
scythe1123

Postprzez Karol22m » 29 lis 2010, o 23:43

Oczywiście ja też się zgłoszę do konkursu tyle, że potrzebne mi są jakieś 3 tyg. na skończenie konstrukcji... :razz:
Karol22m

Postprzez Piku » 29 lis 2010, o 23:54

Karol22m napisał(a):Oczywiście ja też się zgłoszę do konkursu tyle, że potrzebne mi są jakieś 3 tyg. na skończenie konstrukcji... :razz:
Może uda nam się zrobić odrębne głosowanie ile czasu ustawić na przyjmowanie zgłoszeń do konkursu. Chodź przyznam szczerze nie chce żeby to trwało z 3 miesiące, albo więcej.
Piku

Postprzez Rfck » 30 lis 2010, o 00:03

Napewno jedna konstrukcja tylko mogłaby brać udział, niedługo sporządzę regulamin. ale myślę że dopiero po nowym roku wystartujemy z konkursem, jak widzę jesteście chętni i każdy jak widać coś struga heh. Myśleliśmy tez nad ogłoszeniem konkursu na innych forach.
DIY
Rfck

Postprzez pogromca mitow » 30 lis 2010, o 00:09

A co bedzie do wygrania? :P nie no zartuje. :) A tak na powaznie to mysle, ze pomysl jest bardzo dobry, jednak z uwagi na warunki pogodowe czesc Diy'owcow moze nie stanac do konkursu. Przykladowo ja jestem przez snieg i niskie temperatury uziemiony poniewaz moj "warsztat" znajduje sie w garazu i nie ma szans na budowanie czegokolwiek w temperaturze -10 stopni :) Rzecz moze smieszna i prozaiczna ale mysle, ze nie tylko ja mam taki problem.
Zatem pomysl jest git, ale moze by tak na wiosne? Przez ten czas mozna napisac dobry regulamin, dac czas na pomysly, budowe etc.
pogromca mitow

Postprzez Piku » 30 lis 2010, o 00:15

pogromca mitow, A ja myślałem w ten sposób. Idzie zima wszyscy będą siedzieć w domach to pewnie z nudów będą robić nowe DIY, stąd pomysł żeby teraz wystartować.
Piku

Postprzez Karol22m » 30 lis 2010, o 00:19

Piku napisał(a):Chodź przyznam szczerze nie chce żeby to trwało z 3 miesiące, albo więcej.
pogromca mitow napisał(a):Zatem pomysl jest git, ale moze by tak na wiosne?

I wszystko jasne :grin:
Karol22m

Postprzez dolphin123 » 30 lis 2010, o 04:17

Ja mysle ze najpozniej w lutym trzeba bedzie juz wybierac zwyciezce :wink Druga sprawa, ze po ilosci uzytkownikow zarejestrowanych na forum nie mozemy tez spodziewac sie 15-20 uczestnikow konkursu... Jak bedzie dyszka to warto wykonac juz konkurs.
dolphin123

Postprzez przemo-lukas » 30 lis 2010, o 10:27

A może po prostu wyznaczyć termin do, załóżmy, 15 lutego i/lub do wystawieniu 10 pierwszych konstrukcji?

Powiem tylko, że sposób prezentacji z pewnością będzie miał istotny wpływ na ocenę. Tak więc już mam dwóch faworytów. :wink
przemo-lukas

Postprzez bingant » 30 lis 2010, o 13:19

przemo-lukas napisał(a):Powiem tylko, że sposób prezentacji z pewnością będzie miał istotny wpływ na ocenę. Tak więc już mam dwóch faworytów

Dlatego proponuję, aby zaraz po prezentacji w temacie nie tworzyły się dyskusje, te można odłożyć na potem, bo powstanie pełno sporów i niedomówień. Czasu będzie na tyle, że każdy może postarać się o właściwą prezentację swoich prac.
Prezentacja - głosowanie - dyskusja.
Poza tym uważam, że z gówna bata się nie ukręci i choćby ktoś był nie wiem jak dobrym fotografem, to baczne oczy forumowiczów i tak wypatrzą niedociągnięcia.
bingant

Postprzez schmeichelsopot » 30 lis 2010, o 14:20

Rozumiem, że klony nie nadają się do wystawienie w konkursie.
schmeichelsopot

Postprzez Bartuś » 30 lis 2010, o 17:20

też mógłbym spróbować ; ) jeżeli przewidujesz nagrode to przynajmniej nie będzie musiał płacić za poczte ;)) btw. No zobaczymy.
Vifa m18wh + Seas h1147/ własna zwrotka
NAD C 320BEE / NAD C 512BEE
monitorki na STX GDN 14/100 / PJ [na sprzedaz w mahoniu]
sub na panelu stx 300/4 na 2x gdn 30/120 )
Bartuś

Postprzez Rfck » 30 lis 2010, o 17:25

Zatem pomysl jest git, ale moze by tak na wiosne? Przez ten czas mozna napisac dobry regulamin, dac czas na pomysly, budowe etc.

No wiesz Tobie nie podpasuje zima a komuś innemu wiosna, choć bardzo rozumiem Twój problem ;) ja osobiście robię w domu ale jakiesz szlifowanie to trzeba na balkonie ;) ale i tak mnie zima nie powstrzymuje jak trzeba zrobić:D

Ja mysle ze najpozniej w lutym trzeba bedzie juz wybierac zwyciezce :wink Druga sprawa, ze po ilosci uzytkownikow zarejestrowanych na forum nie mozemy tez spodziewac sie 15-20 uczestnikow konkursu... Jak bedzie dyszka to warto wykonac juz konkurs.

Może wieść o konkursie przyciągnie ludzi z innych for ?

Dlatego proponuję, aby zaraz po prezentacji w temacie nie tworzyły się dyskusje, te można odłożyć na potem, bo powstanie pełno sporów i niedomówień

Masz racje Bingant, w regulaminie napewno to uwzględnię.
Będzie temat w którym każdy będzie musiał wkleić zdjęcia oraz opis konstrukcji , następnie w podanym terminie będziemy oceniać pod kątem wizualnym jak i technicznym.
Rozumiem, że klony nie nadają się do wystawienie w konkursie.

Dlaczego nie? Jak najbardziej możesz wystartować w konkursie z klonem jakiegoś zestawu ;)
Konkurs jest o szerokim zakresie ;)
DIY
Rfck

Postprzez kremien » 30 lis 2010, o 18:14

ja także mógłbym wystartować w konkursie, tylko przewidywany termin zakończenia - styczeń. Myślę, że opcja luty 2011 jest ok.
kremien

Następna strona

Powrót do Off topic