Konkurs

Moderator: ~ModTeam

Postprzez Konrad » 30 lis 2010, o 20:01

Jakie będą kryteria oceny? że tak zapytam...
Konrad

Postprzez dolphin123 » 30 lis 2010, o 20:10

Forumowicze wybiora zwyciezce wg swojego widzi mi sie, ze wzgledu na to, ze jedni podejda do tego bardziej od strony technicznej a drudzy wizualnej..
dolphin123

Postprzez Piku » 30 lis 2010, o 20:23

Racja wybiorą forumowicze i mam nadzieje, że nie będą kierować się tylko wyglądem, a głównie stroną techniczną konstrukcji.
DIY- RazZacznieszNigdyNieSkończysz....
Piku

Postprzez Maciek » 30 lis 2010, o 21:13

Nie mam żadnych szans :)
Maciek

Postprzez Rfck » 30 lis 2010, o 21:55

ja także mógłbym wystartować w konkursie, tylko przewidywany termin zakończenia - styczeń. Myślę, że opcja luty 2011 jest ok.

To chyba nie ma znaczenia kiedy będzie zakończenie ;D możesz w razie co poczekać z publikacją konstrukcji
DIY
Rfck

Postprzez bingant » 30 lis 2010, o 22:18

Piku napisał(a):Racja wybiorą forumowicze i mam nadzieje, że nie będą kierować się tylko wyglądem, a głównie stroną techniczną konstrukcji.

Jeżeli stroną techniczną kolumn nazywasz własne opracowanie zwrotnicy, to ja się wycofuję.
Dlaczego? Po prostu nie mam czasu nawet na to, żeby dokładnie zagłębić się w teorię budowy zwrotek, a co dopiero długotrwałe odsłuchy, zmiany itp. itd.
2way które teraz kończę, mają zwrotkę opracowaną przez mistrza tego tematu, zanim ja do tego dojdę samodzielnie, to i tak nic mi to nie da, bo już zdążę ogłuchnąć ze starości.
Ja robię tylko obudowy i na jakiekolwiek głosy mógłbym liczyć tylko od tych, którzy jak napisałeś: "będą się kierować tylko wyglądem".
Chociaż to jest też diy. Chyba.
Wystartuję, jak będzie konkurs na obudowy ;)

pozdrawiam
bingant

Postprzez LukaszN » 30 lis 2010, o 23:31

Trzeba liczyć się z tym że nie tylko strona wizualna konstrukcji podlega ocenie. DIYaudio, to nie tylko sztuka, to przede wszystkim technika, a techniki nie można oceniać wyłącznie pod względem wizualnym. Do tego prawdziwe hobby wymaga od nas byśmy sie rozwijali, więc nie gadac że ktos nie ma czasu. W dzisiejszym świecie mało kogo stać na ten luksus (wolny czas) ale Ci co naprawdę chcą znajdą chwilkę by nauczyć sie czegoś nowego.

Nie przekreślajcie od razu swojego udziału w konkursie. Przede wszystkim nie wiecie jaka będzie konkurencja, inna sprawa że moze będa jakies nagrody za niższe miejsca na podium ;)
„Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi” Albert Einstein
LukaszN

Postprzez dabyl » 1 gru 2010, o 00:05

To może każdemu dać dwa głosy do oddania? Zakładając, że każdy podejdzie do tematu na poważnie i przyzna jeden głos pod kątem technicznym a drugi pod kątem wizualnym? Oczywiście trzeba też założyć, że niektórzy oddadzą głosy tylko na jedną z tych opcji ale z drugiej strony to chyba i tak nie będzie problem. Zsumuje się głosy i wyjdzie z tego jakiś końcowy wynik. A tak w ogóle to wydaje mi się, że w tym "naszym małym gronie stałych użytkowników" ( ;) ) - a pewnie duża część głosów będzie pochodziła z tego właśnie grona - większość jednak ma rozsądne podejście do tematu i zagłosuje "odpowiednio".

Pomysł z konkursem świetny. Też chętnie wystartowałbym tylko czasu na wykończenie któregoś z rozgrzebanych projektów (a mam ich teraz kilka) jak na lekarstwo... Ale głos(y) oddam maksymalnie rozważnie i zdecydowanie bardzo chętnie ;)

[offtopic]Ktoś tam pytał coś o nagrody... może jakaś parka B200 - w końcu o sponsora pewnie nie byłoby trudno a i sam skorzystał by na tym ;) [/offtopic]
dabyl

Postprzez Rfck » 1 gru 2010, o 01:09

Właśnie o to chodzi ! nie ma co się poddawać w przedbiegach, taki konkurs właśnie pokaże co DIYowcy cenią najbardziej. Teraz większość ludzi kupuje "na wygląd" więc ładna, estetyczna konstrukcja ma duże szanse powodzenia. Są różni ludzie i różne podejścia są i tacy co mogą mieć obudowe różową w białe kwiatki byle grało tak jak trzeba a ktoś inny będzie się gapił na kolumny i cieszył oko bardziej niż detale na wysokich tonach.

Myślę że same info o konkursie was zmobilizuje bo nie chodzi o to żeby budować coś "na szybko" tylko żeby spokojnie zrobić/dokończyć konstrukcję i wystawić w konkursie.
DIY
Rfck

Postprzez dolphin123 » 1 gru 2010, o 07:53

A po co dyskusje? :razz: Wiadomo ze jedni wybiora ze wzgledu na wizualny stan wlozonej pracy, inni od strony technicznej. Po prostu trzeba dobrze sie zareklamowac i tyle.
dolphin123

Postprzez Piku » 1 gru 2010, o 17:38

Każdy użytkownik będzie mógł oddać dwa głosy, ale tylko i wyłącznie na dwie różne konstrukcje no i nie na swoje. Niedługo powstanie regulamin konkursu i zostanie wszystkim przedstawiony.

Dyskutować na temat konkursu można tylko tutaj, w nowych działach będzie można tylko głosować, ale to później jeszcze musimy popracować nad kilkoma sprawami.
Piku

Postprzez dolphin123 » 2 gru 2010, o 15:26

Piku napisał(a):Każdy użytkownik będzie mógł oddać dwa głosy, ale tylko i wyłącznie na dwie różne konstrukcje no i nie na swoje.
To lepiej zabezpiecz to programowo aby byc tego pewnym :razz:
dolphin123

Postprzez Piku » 2 gru 2010, o 17:36

dolphin123 napisał(a):
Piku napisał(a):Każdy użytkownik będzie mógł oddać dwa głosy, ale tylko i wyłącznie na dwie różne konstrukcje no i nie na swoje.
To lepiej zabezpiecz to programowo aby byc tego pewnym :razz:
Zrobi się zabezpieczenie, zresztą będę miał podgląd, kto na kogo głosował.

dabyl , Nagrody będą na pewno, ale o tym napiszemy gdy już wszystko zostanie ustalone.
Piku

Poprzednia strona

Powrót do Off topic