Moderator: ~ModTeam
Bez przesady...Piku napisał(a):Ja uważam, że takiemu zestawowi inne sklepowe w cenie do ok 10tyś nie dadzą rady dorównać.
No to na pewno, ale ja mówię że zestaw kolumn w sklepie nie zagra lepiej niż ten zestaw 3 way zrobiony za ok 2yś.dolphin123 napisał(a):Piku napisał/a:
Ja uważam, że takiemu zestawowi inne sklepowe w cenie do ok 10tyś nie dadzą rady dorównać.
Bez przesady... 2 drogi na Scanach na pewno zagrają lepiej, ale musiałbyś dołożyć z tysiaka aby ten zestaw zbudować.
Wiem o tym, że hds potrafi bardzo dobrze zagrać nisko, ale również na srednim i właśnie dlatego jego chce wybrać bardzo nisko uciąć i połączyć z MDS-em. Wiesz co miałem tego mds-a i hds-a i jak ułożyłem je tak żeby zobaczyć jak będą wyglądać jako 3 way i powiem Ci, że jak dla mnie idealnie dlatego ponieważ hds to jest nadal typowa 16-nastka, a MDS 20-dziestka i razem wyglądają bardzo dobrze, zresztą jak je już będę miał pokaże Wam wszystkim.artmiko napisał(a):Ja bym miał jedynie pewne zastrzeżenia co do rozmiarów średniaka. dajesz woofer 22cm i średniaka 18cm. MDS08 na pewno zagra lepszym basem niż HDS180EXC, ale i ten drugi potrafi zejść.
Piku napisał(a):artmiko, Myślałem o tym młodszym bracie hds-a, ale on ma koszt scięty i do nich sie stosuje smukłą obudowę a w tym przypadku to nie wypali ponieważ mds potrzebuje obudowę mniej więcej 25cm szerokości.
Faktycznie zwracam honor masz racje to ten głośnik http://tymphany.com/datasheet/printview.php?id=323 tylko że ja już zamówiłem Hds180 i teraz nie zmienie zamówienia. Utne go jak najniże się da tak żeby niski rejestr przejął MDS.artmiko napisał(a):To mnie zaskoczyłeś, już myslałem, że zaproponowałem nie okrągły głośnik - ale ścięte kosze mają HDS-106 Exclusive - 830881 (4 cale) i HDS-205 Exclusive - 830884 (8 cali). Natomiast HDS-180 Exclusive - 830883 (6 1/2cala) i HDS-152 831882 (4 1/4 cala) mają kosze okrągłe. Te 152 widać np. tu: http://www.troelsgravesen.dk/peerless-center.htm i jest także w zestawie akustyka HDX3 i właśnie ten głośnik miałem na myśli.
? Tak.dolphin123 napisał(a):Czyli zostaje opcja ktora napisales w temacie Piku
Z tego co wiem oby dwa te głośniki mają średnice na takim samym poziomie tylko HDs 180 ma więcej basu z racji większej membrany, niższego Fs.scythe1123 napisał(a):moim zdaniem mniejszy głośnik by bardziej się sprawdził w roli średnio tonowego
nie rozumiem czemu się kierowałeś wyglądem
Piku napisał(a):Moim zdaniem te głośniki razem ze sobą wyglądają dobrze a jakie jest wasze zdanie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości