przez dabyl » 10 kwi 2010, o 13:24
Marian, ja też miałem problemy z zainstalowaniem tej karty (o ile to ten sam model bo nie znam się za bardzo na tych oznaczeniach, moja to sound blaster live 5.1 (SB0100), instalowałem na systemie XP Pro SP2). Teoretycznie jak masz oryginalna płytę z oprogramowaniem to nie powinno być problemu ale faktycznie to ona była pewnie przewidziana pod starsze systemy a jak wiadomo XP nie zawsze jest tutaj kompatybilny. Ja ściągnąłem chyba z giga różnych sterowników i żaden nie chciał działać. Dodatkowo jest taki problem, że Creative nie wspiera juz technicznie tych starych kart (chyba, że odpłatnie). Już miałem się poddać ale znalazłem na jakimś azjatyckim, chyba, serwisie torrentowym obraz płyty z którą wszystko poszło jak z płatka. Ciężko mi teraz podać adres tej strony ale plik ma nazwę SoundBlasterLiveDisk_SB0100.ISO jeśli to coś pomoże.
Ciężko było by przesłać Ci ten plik siecią bo ma prawie 600 mb ale jak nie znajdziesz tego w sieci to ewentualnie mogę Ci to nagrać na płytę i podesłać pocztą. Pytanie tylko czy to ten sam model karty ;) Ale podejrzewam, że na tej płycie sa stery do szerszej gamy modeli. Są tam tez jakieś programy multimedialne.
Ewentualnie mogę jeszcze spróbować wyciągnąć stamtąd same sterowniki...
Sprawdź jak Ci pójdzie, jak będziesz miał problemy to daj znać ;)