Jakie głośniki do rapu, hip-hop'u

Moderator: ~ModTeam

Jakie głośniki do rapu, hip-hop'u

Postprzez BixMen » 6 sie 2011, o 21:51

Witam użytkowników jestem nowy na forum i chciałem zacząć swoją pierwszą konstrukcje DIY. Myślałem nad opcją 2.1 monitorki na podstawkach i jakis subwoofer w przyszłości bo teraz na pewno nie starczy mi na niego pieniędzy. Także chciałem zbudować kolumny 2-way o niesymetrycznym rozstawieniu głośników w obudowie wąskiej jak i niskiej ale za to głębokiej ponieważ takie mi się podobają problem tkwi w tym że nie mam pojęcia jakich użyć głośników bo sam nie wiem czego chce od nich oczekiwać i tu pytanie do was. Jakich użyć przetworników które będą stosunkowo niedrogie a zagrają poprawnie ? Wiem ze niektórzy uznają ze do tego rodzaju muzyki nada sie byle co, byle by dudniło ale mimo wszystko chce uzyskać coś więcej bo swoich kolumn już słuchać nie mogę.
BixMen

Re: Jakie głośniki do rapu, hip-hop'u

Postprzez Marian » 7 sie 2011, o 00:02

Ile masz kasy na to?
Obrazek
Marian

Postprzez BixMen » 7 sie 2011, o 22:17

Oczywiście jak najmniej ale tak myślę że max 100 zł na głośnik także 400 zł same głośniki
BixMen

Postprzez Marian » 8 sie 2011, o 19:08

Tu masz konstrukcje które możesz skopiować,od ceny minimalnej. Ceny głośników mogą się różnić od teraźniejszych cen więc nie zrażaj się tym że pierwsze konstrukcje są do 500zł,od razu proponuję przejże konstrukcje do 1000zł bo w tych do 500 nie ma nic interesującego.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1446841.html

Aha,i pamiętaj że cena jest za całą konstrukcje a nie za same głośniki.
Obrazek
Marian

Postprzez BixMen » 8 sie 2011, o 22:34

ok, dzięki. Podałem cenę za same głośniki bo materiał na obudowę mam tak samo kleje i elementy na wykończenie, jedynie brakowałoby mi zwrotnic do wszystkiego
BixMen

Powrót do Akustyka