Moderator: ~ModTeam
Michel napisał(a):Ja narazie się wycofuje z projektu, nie wiem czy czasem wogole z estrady
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Gdyz kolega z którym czasem grywałem zabiera decki i wyjedża do Poznania na studia, mi został tylko mixer... Dzisiaj jeszcze mam impreze i chyba będzie to moja ostatnia impreza... Nie weim zobaczymy jak to będzie, bo jak to upadnie to kolumny które miałem zamiar robic chyba niestety też
raz kupiłem nawet cd playera takiego do do DJ za 50zł i chodzi do dzisiaj
Keith napisał(a):jestem ciekaw jaka będzie różnica jak zastosuje aktywną zwrotnice zamiast pasywnej w moich kolumnach
Keith napisał(a):teoretycznie powinna być poprawa bo jednak pasywne zwrotnice też mają swoje wady a gdyby aktywne to była lipa to nie montowali by tego do monitorów studyjnych a w większości są to właśnie aktywne zestawy..więc zostało tylko zamawiać, składać i sprawdzić
myślę że ciekawe było by to urządzenie - przed projektowaniem zwrotnicy można by użyć takiego crossovera co pomogłoby na szybką ocenę brzmienia w zadanym przez nas podziale co ułatwiłoby dalsze projektowanie zwrotnicy..myślałem aby zrobić takie ustawiane urządzenie ale na układach RLC ale ten crossover byłby dobra alternatywą dla pasywnego urządzenia
artmiko napisał(a):Chciałbym podzielić się kilkoma przemyśleniami na temat budowy takiej aktywnej zwrotnicy.
artmiko napisał(a):Jeżeli filtry są zaprojektowane pod konkretne głośniki to tak.
Keith napisał(a):więc mając jig'a można to dopieścić tak jak być powinno, jak również można stosować niższe podziały głośników niż jest to w przypadku pasywnych zestawów
Keith napisał(a):ja złożyłem i uruchomiłem..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości