moje pomiary z sw (mam nadzieje ze wykonane poprawnie)
pomiary onaxis:
pomiary impedancji:
zwrotnica wg totem mite:
zwrotnica moja próba I rząd dla seasa i 2 rząd tonsil podział 3,5k:
załączam tez pomiary sw
Moderator: ~ModTeam

Jest to dyfrakcja spowodowana obudową - blisko krawędzi są głośniki.Basqual napisał(a):Tak wszystkie głośniki są podfrezowane, wiec to nie jest przyczyną. Do tego próbowałem zmienić wytłumienie w końcu je wyrzuciłem ale to nic nie zmieniło. Przesunąłem wzmocnienia w środku i dalej to samo. Wniosek te głośniki, w tej obudowie tak maja i już. I jedyne co próbowałem zrobić to ciecie okolo 2-2,5kilo
Tak, widać to, ale spójrz na tą zwrotnice co teraz zrobił a na to co poprzednio.Rfck napisał(a):Filtrowanie obu głośników jest nieodpowiednio dobrane względem siebie, zobacz gdzie na skali częstotliwości znajduję się midbas a gdzie wysoki.
Pozatym wystarczy spojrzeć na charke midwoofery są perfidnie 3 dB wyżej od wysokotonowego.
Tak, ale obniżając ten zakres o którym piszesz, nadal nie rozwiązuje problemu, ponieważ ten przedział 3khz-6khz również się nieco obniży i nadal będzie niżej.Rfck napisał(a):Pasmo od ~1 do ~2,2 khz jest ewidentnie wyżej od reszty pasma i tę częstotliwość wyraźnie słychać, jest dość denerwująca, proponowałbym pozbyć się tego podbicia albo poprzez inny rodzaj filtracji albo ew. RLC.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości